Pacient napadol záchranárku. Podozrivá bankovka v zmenárni. Z bytu ukradli peniaze, šperky a elektroniku.

04.11.2008 Celý región

Pacient napadol záchranárku: Z prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinili včera policajti z Raslavíc (okr. Bardejov) 44 ročného muža z Raslavíc.
Obvineného muža 15.10.2008 v čase okolo 18:50 h prevážala zraneného a pod vplyvom alkoholu záchranka rýchlej zdravotnej pomoci. Počas prevozu vytiahol na záchranárku zo zadného vrecka nôž a pokúsil sa ju napadnúť. Žena stihla vyskočiť zo sanitky a zatvoriť za sebou dvere, ktoré pacient - obvinený v zúrivosti poškodil. Nožom do dverí viackrát bodol a následne ich z vnútornej strany zo závesov vytlačil. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 3 000. -Sk.

Podozrivá bankovka v zmenárni:
Na policajnú linku 158 oznámila včera pracovníčka jednej z prešovských zmenárni, že zadržala podozrivú euro bankovku.
Bankovku nominálnej hodnoty 50 EUR predložil v čase okolo 11:30 h na výmenu 27 ročný Prešovčan. Pri kontrole zistila pracovníčka, že daná bankovka vykazuje znaky falzifikátu, preto privolala políciu. Prešovský policajný vyšetrovateľ peniaze zadrža a v prípade začal trestné stíhanie vo veci pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Expertízne skúmanie vykoná NBS Bratislava.

Z bytu ukradli peniaze, šperky a elektroniku:
Vranovskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do jedného z bytov na Sídlisku Juh.
Ku krádeži došlo počas včerajšieho dňa, pričom doposiaľ neznámy páchateľ z bytu ukradol šperky zo žltého kovu, peniaze, kameru, fotoaparát a notebook. Poškodením a krádežou vznikla majiteľovi bytu škoda vo výške 63 913. - Sk. Vranovskí policajti začali v prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región